بررسی وضعیت رویت پذیری هلال رکوردی و مهم ۱ دی

سال قبل، هلال شامگاهی صفر دارای اهمیت رصدی برای رویت در نزدیکی حد دانژون بود. امسال هم این شانس به هلال ربیع الاول رسیده است و سال آينده به هلال شامگاهی ربیع الثانی خواهد رسید که در ایران رویت پذیر نخواهد بود. مقارنه ماه ربیع الاول ۱۴۳۶، ساعت ۴ و۵ دقیقه و ۵۰ ثانیه بامداد روز دوشنبه اول دیماه ۱۳۹۳ برابر با ۲۲ دسامبر ۲۰۱۴ برابر با ۲۹ صفر۱۴۳۶ خواهد بود. تا غروب این روز در مرکز ایران، ماه حدود ۱۲ ساعت سن، ۴۰ دقیقه مکث، ۶٫۴ درجه ارتفاع و ۷٫۲ درجه جدایی زاویه ای دارد. همانطور که در مقاله ۱۰۱ هلال امسال وعده داده بودیم، در این فرصت به بررسی علمی رويت پذيری این هلال خواهيم پرداخت:
۱- خطوط رويت پذيری بر اساس معیار پرفسور یالوپ: شاید بتوان گفت در بین

معیارهای موجود، هنوز معیار پروفسور یالوپ معتبر تر از معیارهایی همچون معيار خالد شوکت و محمد شوکت عوده می باشد که متاسفانه به دلیل نقص مدل ریاضی، برای پیش بینی تا زیر حد دانژون نیز اشتباه می کنند. در حاليکه در بانک رصدی این دو معیار، هنوز هلال مشابهی برای رویت زیر حد دانژون وجود ندارد. نقشه زیر خطوط رویت پذيری هلال شامگاهی ربیع الاول ۱۴۳۶ را بر اساس معیار یالوپ نشان می دهد. محدوده زرد رنگ اولین نقاطی هستند که می توان هلال را با دوربین و تلسکوپ متداول رویت نمود. محدوده قرمز آجری نیز نقاطی را نشان می دهد که جدایی زاویه از ۷ درجه بیشتر است و امکان رویت با تلسکوپ متداول وجود ندارد. لذا بر اساس این معیار، می توان هلال را فقط در غرب ایران با تلسکوپ به دام انداخت. معیار رصدخانه افریقای جنوبی هم پیش بینی مشابهی را برای این هلال دارد.

شکل ۱: نقشه رويت پذيری هلال شامگاهی ربیع الاول ۱۴۳۶ در غروب روز دوشنبه ۱ دی ۱۳۹۳ براساس معیار پرفسور یالوپ

۳- خطوط رويت پذيری بر اساس مدل مثلثی: پیش بینی مدل مثلثی براساس آخرین رکورد های ثبت شده تا سال ۲۰۱۲ می باشد. بر اساس این مدل آخرین خط رویت پذيری هلال ربیع الاول ۱۴۳۶با تلسکوپ های بزرگتر از ۸ اینچ، به رنگ قرمز رنگ از دریای عمان و هامون جازموریان به کرمان و یزد و اصفهان رسیده و با عبور از اراک و قزوین، وارد گیلان شده و از آنجا به دریای خزر ختم می شود. عدم قطعیت این خط به شکل نواری با پهنای ۱۶۰ کیلومتر در سمت چپ این خط به رنگ سبز بوده و درنتیجه دیدن هلال برای این محدود در حد رکورد های قبلی و در شرایط بسیار استثنایی جو می باشد. نباید فراموش کرد که دیدن هلال در سمت راست خط رویت پذیری فوق، غير ممکن نبوده و به معنی عدم تلاش برای رصد نمی باشد. بلکه این بدان معنی است که تا کنون هلال های زیاد و پذیرفته شده ای با آن شرایط رویت نشده است و در صورت رويت شدن باعث شکسته شدن حد پارامترهای رکوردی خواهد بود.

پارامتر های رصدی مربوط به مختصات شهرستان چادگان

پیش بینی هلال ربیع الاول ۱۴۳۶

وضعیت آب و هوای منطقه رصدی

نقشه ماهواره ایی از مکان رصدگاه :

 

درباره دانشنامه رویت هلال ایران

این مطالب را نیز ببینید!

پیش بینی هلال شوال ۱۴۴۶+ نقشه

با سلام و تقدیم احترام ،بدینوسیله پیش بینی هلال ماه شوال ۱۴۴۶ در این پست مورد بررسی قرار می گرفته و تقدیم شما بازدید کننده گرامی می گردد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *